středa 17. září 2014

Den 1. (08.09.2014) Přejezd do Redwood NP

Pobřeží Pacifiku
To, že Američani nejsou Rusové, je sice více než jasné, ale rozhodně je tu všechno „balšoj“.
Naše auto je jedno z nejmenších na silnici, jejich záchody jsou vpodstatě takové menší bazénky, stromy jsou tady pravděpodobně vyvedeny ve  špatném měřítku, porce jídla obrovské, zvířata přerostlá a u vzdáleností je dobře, že jsou uvedeny v mílích, protože aspoň nevypadají tak absurdně veliké. Po odjezdu z campu, kde jsme stanovali pod cypřišem, se vydáváme po pobřeží Tichého Oceánu směrem na sever. Je zataženo a od vody fouká chladný vítr. Konečně potkáváme správné naleštěné americké trucky naložené dřevem :-).




Protože už jsme dojedli bábovku od maminky a začínali jsme mít hlad (kromě Toma, kterému nebylo zrovna dobře, za což mohla Jiřího závodnická jízda), zastavili jsme kolem poledne na Brunch (snídaňooběd) v městečku Gualala. Nakonec z toho byl regulérní oběd, neb Americké porce jsou jako pro výkrm dobytka (bez urážky). Cestou k autu na nás transparenty mávalo pět přestárlých Hippiků se kterými jsme si trošku prosvištěli naši angličtinu, vyměnili názory na světové dění a dozvěděli se, že v Hualala jednou protestovalo dokonce 16 lidí, což je jako desetitisíce ve velkém městě.

Zastavte války, okupace, hladomory, těžení dřeva...
Odpoledne už jsme pomalu dojeli k Redwoodu, cestou jsme zastavili u pár velkých stromů, jedním si dokonce projeli skrz a pokračovali směrem Redwood National Park. Protože už se dost připozdívalo a začali jsme se poohlížet po nějakém campu, kde bychom mohli složit hlavy (a případně i zbytek těl). Jedna z cedulí nás nasměrovala k nějakému v lese ukrytém campu, ale jeho hledání jsme po chvíli vzdali, protože jsme se motali dost strašidelným lesem po nějaké rozbité cestě a pravděpodobnost, že na konci bude něco s funkčními záchody, sprchou a vodou, se zdála dost malá. Nakonec nám pomohl jeden ranger, kterého jsme potkali u silnice, jak kontroluje opuštěné auto, který nás nasměroval do campu u Redwood State Parku. Dorazili jsme hodně po půlnoci, kdy vy už jste měli odpracováno něco z dopoledního přídělu práce.

Průjezd stromem


Žádné komentáře:

Okomentovat