středa 17. září 2014

Den 9. (16.09.2014) Grand Teton NP 3.den

Poslední den v Tetonu a zároveň den přejezdu do Salt Lake City. Udělali jsme malý nákup v Moose a vyrazili na výlet okolo menších jezer Bradley Lake a Taggart Lake.
Taggart Lake
Odpoledne už jsme vyrazili směrem na jih do Utahu, do sídla Církve Ježíše Krista Svatých Posledních Dní (zkrátka mormonů), Salt Lake City. Více než pětihodinová cesta přes Wyoming do Utahu byla velice zajímavá, obrovské ranče a rozsáhlé pastviny s tisícovkami krav střídaly hory se zlátnoucími stromy a všudypřítomným pelyňkem. Snažil jsem se z auta za jízdy něco vyfotit, ale většina fotek za moc nestojí.

Městečko Afton ve Wyomingu
Jeleni nad cestou - to jsem musel vyfotit
Wyoming
Silnice 89 do Utahu
A do toho máme naladěné správné Americké country
Občas nějaká farma
Farma
Pozůstatky přívěsu a starého pick-upu
Prásk s autem do pole a hotovo - vrakoviště
Utah - stodola


Když jsme přijeli do Salt Lake City, byla už tma. Ubytovali jsme se v luxusním Hostelu (ve velmi slušné čtvrti), vzhledem k vysokým teplotám se převlékli do letních věcí a vyrazili vstříc nočnímu městu. V plánu bylo nějaké jídlo a obhlídka centra. Ačkoli má celý Utah jen 2,9 milionu obyvatel jsou schopni vyprodukovat neuvěřitelný kapitál a Salt Lake City vypadá jednoduše skvěle. Všechno je upravené, posekané, zavlažované, zelené, uklizené, budovy a ulice jsou hezky nasvícené… peníze jsou tady prostě vidět. Trošku problém je najít po desáté hodině něco k snědku. Konečně na okraji business centra vidíme nějaká světla, neony a postávající lidi. Po chvilce obcházení jsme zapadli do pizzerie, která sice vypadala jako šílené doupě, ale pizza chutnala skvěle. Kluci si ještě koupili závdavek na cestu a vyrazili jsme se vyspat. Konečně máme k dispozici internet, takže já postupně zveřejňuji své denní zápisky (které měly být původně mailem mamince, ale nějak to nabobtnalo, tak jsem to poslal do světa jako takové malé ublognutí) a kluci si počítají „lajky“ na Facebooku.
Salt Lake 24/7 Laundry

Žádné komentáře:

Okomentovat