neděle 12. října 2014

Den 26. (03.10.2014) King's Canyon NP 1.den

King’s Canyon leží severně od Sequioa NP a dohromady tvoří jeden celek pod společnou správou. Líbí se mi asi víc, než Sequoia a nabízí i lepší výlety. Kaňon byl vytvarován ledovcem, který tady během několika dob ledových vytvořil pořádné koryto pro dnešní King‘s River, která pomalu v erozi pokračuje.
Jdeme se samozřejmě podívat na největší stron King's Canyonu - General Grant měřící 81,5 metru s obvodem takřka 33 metrů.
General Grant


Kousek od něj bylo ve spadlém kmeni sekvojovce vybudováno jakési obydlí a stáj pro koně. Jsou tady i zbytky stromu, pokáceného v roce 1875, který se při dopadu roztříštil na spoustu kusů. Zábavné je, že když z toho co zůstalo pohromadě uřízli kus (takový placatý špalek - průřez o výšce 16 stop), a poslali jej na výstavu do Filadelfie, lidé z východu odmítli uvěřit tomu, že se jedná o jeden kus dřeva z jednoho stromu a výstavu nazvali podvodem. Tak velké stromy prostě neexistují!
Pobaveni vyrážíme na výšlap na Panoramic point s výhledem na celý King’s Canyon. Poté míříme na trail okolo Zumwalt Meadows, krásnou trasu přes žulové skály a přes les okolo do zlatova zabarvené louky. Už jde vidět, že se blíží podzim a krajina vypadá fakt pěkně. Škoda, že neumím fotit. Přes noc už jde poznat, že jsme poměrně vysoko, a tak si beru na noc do spacáku i tričko a ponožky.

Obydlí / stáj / sklad v padlém stromě
Výhled z Panoramic point na jezero

Zumwalt Creek

Výhled na Grand Sentinel přes Zumwalt Creek

Zumwalt Creek
North Dome

Lukáš
Zumwalt Meadow


Žádné komentáře:

Okomentovat